Stirile ziDzi

CONCERTE 2012 in ROMANIA

Toto Cutugno ,Red Hot Chili ,PeppersTarja Turunen, şi Lara Fabian sunt doar o parte dintre artiştii care vor urca pe scenele din România în 2012

   Sâmbătă, 28 ianuarie 2012, de la ora 22:00, în Club Zodiar din Galaţi vor concerta membrii trupei Subcarpaţi.
Concertul face parte din mini-turneu “Subcarpaţi prin Moldova”. Turneul bifează patru dintre oraşele mari ale Moldovei, după concertul de la Galaţi, turneul continuă mai apoi în Iaşi, Bacău şi Chişinău.

  Vineri, 13 ianuarie 2012, de la ora 23:00, în Club Planters  Bucureşti, Str. Mendeleev nr.8 – Piaţa Amzei
Informaţii şi rezervări: rezervari@planters.ro sau 0769051198din Bucureşti are loc petrecerea “Old School Beats” al cărui invitat este Maximilian.


  Miercuri, 18 ianuarie 2011, trupa Arch Enemy va susţine primul să concert în România la Arenele Romane din Bucureşti. Evenimentul este organizat de Phoenix Entertainment şi face parte din turneul de promovare al albumului ”Khaos Legions“, cel mai recent material discografic al trupei.Preţul pentru biletele Arch Enemy variază în funcţie de perioada de achiziţionare, astfel:
- 85 lei – până pe 31 august 2011
- 95 lei – între 1 septembrie şi 30 noiembrie 2011
- 105 lei – între 1 decembrie 2011 şi 17 ianuarie 2012
- 120 lei – în ziua concertului

Biletele pot fi achiziţionate online pe www.eventim.ro şi prin reţeaua Eventim.
Arenele Romane: Parcul Carol, Str. Cuţitul de Argint nr. 26, Bucureşti



Miercuri, 25 ianuarie 2012, bosniacii de la Dubioza Kolektiv vor susţine primul lor concert la Bucureşti în clubul The Silver Church. În deschiderea concertului câştigătorilor premiului MTV Best Adria Act va cânta trupa de rock alternativ americano-română Madame Hooligan, iar petrecerea se va sfârşi pe ritmurile lui Dj Zoran Mirkovic.
Deja cunoscuţi şi în România datorită International Romani Art Festival (IRAF), care i-a invitat în mai multe rânduri să concerteze în Timişoara şi anul trecut în Cluj-Napoca, bosniacii şi-au făcut un renumele din a lupta pentru schimbările în societate în general.
Numele de Dubioza Kolektiv nu este străin pe teritoriul Europei de Est şi nu numai, membri trupei – care sunt împreună de opt ani – fiind prezenţi în majoritatea festivalurilor importante, în faţa publicului format din zeci de mii de oameni.

Stilul unic Dubioza Kolektiv

Abordând un stil aparte, un mix de folclor bosniac, hip-hop, dub şi reggae, muzica celor de la Dubioza Kolektiv dă naştere unei muzici cu grele amprente balcanice. Mesajul muzicii lor este născut din trecutul neliniştit al membrilor trupei, marcat de războaiele prin care ţara lor a trecut. Membri trupei au participat activ la schimbările din ţară, susţinând la concertele lor din mai multe oraşe din Bosnia participarea la vot în rândul tinerilor.
Cu şase albume întregistrate, numele trupei Dubioza Kolektiv a fost recunoscut de către postul de televiziune BBC, dar şi de către Time Magazine ca şi “trupa de senzaţie” a Bosniei şi Herzegovinei. De asemenea, trupa a fost nominalizată anul trecut cu “5 DO 12″ pentru Independent Album of the Year de la premiile IMPALA.

Bilete Dubioza Kolektiv

Preţul unui bilet este de 30 lei.
bilet Concert Dubioza Kolektiv în The Silver Church din Bucureşti
Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
Atenţie! Numărul biletelor este limitat!

Sâmbătă, 28 ianuarie 2012, ora 20:00, Nazareth va concerta în premieră la Cluj – Napoca, la Casa de Cultură a Studenţilor. Concertul face parte din turneul de promovare al celui mai recent material discografic al trupei, “Big Dogz“.
După concertul pe care îl vor susţine la Bucureşti, pe 27 ianuarie 2012, Nazareth va ajunge şi în inima Transilvaniei, la Cluj – Napoca. Evenimentul este organizat de către Diesel Events şi Diesel Club.
Trupa Nazareth a fost înfiinţată în decembrie 1968 în Dunfermline, Scoţia, de către solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton, basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet. Lansat la aniversarea de 40 ani de ani de la apariţia primului album “Nazareth” din 1971, albumul “Big Dogz”  se bucură deja de success în Europa, Asia şi America de Sud. Din repertoriul trupei nu vor lipsi piese celebre ca “Love Hurts” sau “Dream on“, pentru care artiştii au câştigat premii importante de – a lungul carierei.

Bilete Nazareth

Pentru concertul din Cluj – Napoca, biletele au preţuri cuprinse între 40 – 200 lei şi pot fi achiziţionate de la birourile Diesel Events (Piaţa Unirii, 10) şi de la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj (Piaţa Lucian Blaga 1 – 3). De asemenea, se pot face rezervări pentru bilete, valabile 48 ore, cu posibilitatea ridicării biletelor în ziua concertului. Pentru detalii legate de bilete, doritorii pot suna la numerele de telefon: 0731-099000 sau 0730-083880.
Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca: Piaţa Lucian Blaga, nr. 1 – 3


Joi, 16 februarie 2012, începând cu ora 19:00, dIRECŢIA 5 va susţine un nou concert cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara.
Fanii vor avea ocazia de a asculta cele mai frumoase cântece ale longevivei trupe, care îi vor duce în atmosfera specifică celei mai romantice zile din an, într-un concert devenit tradiţie.
dIRECŢIA 5, formată din Marian Ionescu, Nicu Dalaman, Marius Keseri, Toni Şeicărescu şi Cristi Enache, a fost înfiinţată în 1991. Pe parcursul celor 20 de ani de carieră, trupa a lansat nu mai puţin de 25 albume, dar şi două DVD-uri.
Iubitorii muzicii lor vor putea cânta alături de îndrăgiţii artişti, la concertul din Timişoara, pe ritmurile unor piese precum: “Seducţie“, “Sunt fericit“, “Eşti îngerul meu“, “Dacă ai şti“, “Povestea noastră“, “Am nevoie de tine” sau “Îţi mulţumesc“.

Bilete dIRECŢIA 5 – Timişoara

Preţul biletelor pentru concertul de Ziua Îndrăgostiţilor de la Timişoara al trupei dIRECŢIA 5 sunt următoarele:
Categoria I: 70 lei
Categoria II: 60 lei
Categoria III: 50 lei
Categoria IV: 40 lei
bilet Concert dIRECŢIA 5 la Timişoara
Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

   Joi, 16 februarie 2012, ora 19:30, Sala Palatului din Bucureşti va găzdui un concert susţinut de Gabriel Cotabiţă. Concertul artistului se va intitula “25 de ani de nopţi albastre“, inspirat de şlagărul său, “Noapte albastră“, compus de Ionel Tudor.Gabriel Cotabiţă va fi acompaniat pe scenă de band-ul lui Andrei Tudor şi va avea alături prieteni precum Monica Anghel, Dan Bitman, Delia Matache, Monica Petrica sau Cristina Haios (Impact) şi Sistem. Artistul, a cărui carieră a început în 1975, a făcut parte din diverse trupe, printre care şi Holograf (1983). Din 1986 se dedică muzicii uşoare, iar de-a lungul anilor, piese ca “Noapte albastră“, “Raiul e pe pământ“, “Voice from above” devin cele mai cunoscute şlagăre.

Bilete Gabriel Cotabiţă

Biletele pentru concertul lui Gabriel Cotabiţă de la Sala Palatului se găsesc la preţuri diferite, în funcţie de categorie şi distanţa faţă de scenă. Biletele pot fi achiziţionate online pe www.eventim.ro.
Categoria 1: 130 lei
Categoria 2: 80 lei
Categoria 3: 70 lei
Categoria 4: 60 lei
Categoria 5: 40 lei
bilet Concert Gabriel Cotabiţă la Sala Palatului din Bucureşti

       Duminică, 19 februarie 2012, de la ora 20:30, trupa Iron Butterfly va concerta la Bucureşti în Hard Rock Cafe. Concertul face parte din turneul european al trupei, care mai cuprinde state precum Marea Britanie, Germania, Italia, Polonia şi Cehia.Despre Iron Butterfly s-au scris multe. Probabil cea mai importantă distincţie de pe cartea lor de vizită este primul disc de platină acordat unei formaţii pentru realizările extraordinare în materie de muzică. În acest sens, formaţia americană a vândut nu mai puţin de 8 milioane de exemplare în primul an de lansare al albumului “In-A-Gadda-Da-Vida” (1968), în principal datorită piesei cu acelaşi nume, motiv pentru care au îmbrăţişat mult-râvnitul premiu.
Piesa, care dă titlul albumului, şi care a avut o longevitate nemailîntâlnită în principalele topurile mondiale (140 de saptamâni), are şi meritul de a fi făcut tranziţia de la rock psihedelic la începuturile heavy metal-ului. Până în momentul de faţă, conform surselor oficiale (www.ironbutterfly.com), vanzările acestui album au depăşit cifra de 30 de milioane de exemplare.
Chiar dacă componenţa formaţiei a suferit numeroase modificari încă de la înfiinţare (1966), iar activitatea grupului a întâlnit, de asemenea, mai multe pauze şi reuniuni, spiritul grupului a rămas intact, astfel încât “veteranii” muzicieni continuă să ne bucure cu muzica lor de calitate. De data aceasta, ne vom bucura să-i putem vedea şi în România.

Bilete Iron Butterfly

Biletele pentru concertul Iron Butterfly de la Bucureşti din Hard Rock Cafe au preţuri cuprinse între 90 şi 300 de lei în funcţie de categorie astfel:
VIP: 300 lei
Categoria I: 130 lei
Categoria II: 90 lei
Biletele Iron Butterfly pot fi cumpărate online de pe www.biletoo.ro şi din reţeaua magazinelor partenere.

     Miercuri, 29 februrarie 2012, Toto Cutugno revine în România pentru un nou concert, pe care-l va susţine de această dată la Sala Palatului din Bucureşti de la ora 20:00.
Toto Cutugno s-a născut la Fosdinovo în Italia în 1943, însă la câteva luni de la naştere familia sa se mută în La Spezia. Încă de mic copil a arătat că deţine aptitudini muzicale şi în special pentru instrumentele de percuţie. Îşi începe cariera ca toboşar în diverse trupe locale până la vârsta 19 ani când i se oferă un contract pentru un turneu de 6 luni în Finlanda. La întoarcere pune bazele primei sale trupei Toto e i Tati (1966) şi obţine totodată şi un contract cu casa de discuri Carosello, colaborare care îl va face cunoscut în toată Italia. Cu această trupă lansează în 1970 albumul “Questo fragile amore”.
5 ani mai târziu înfiinţează trupa Albatros (1975) cu ajutorului căreia muzica lui Cutugno începe să treacă graniţele Italiei. Ajunge să fie ascultat şi apreciat ca artist şi compozitor în toată lumea cu hit-uri ca “Africa” sau “Santa Maria de Portugal”. Astfel cantautorul italian începe să compună piese pentru diferiţi artişti precum Mireille Mathieu, Luis Miguel, Miguel Bosé sau Ray Charles.
Cariera lui Salvatore Cutugno, cunoscut în lumea întreagă sub numele de Toto Cutugno, ia avânt odată cu ieşirea din trupa Albatros. Obţine perfomanţe unice pentru un artist italian: în 1980 câştigă Marele Premiu de la Festivalul din Sanremo cu piesa “Solo noi”, iar 10 ani mai târziu devine al doilea cântăreţ italian din istorie care iese pe primul loc la Concursul Eurovision, cu piesa “Insieme”.
Ȋn peste 40 de ani de carieră Cutugno a lansat 19 albume, vândute în peste 150 de milioane de exemplare. Dintre piesele cu care a cucerit inima publicului şi pe care le vom auzi şi la Bucureşti în 2012 amintim: “Solo Noi“, “L’Italiano“, “Serenata” sau “Emozioni”.

Bilete Toto Cutugno

Preţurile biletelor pentru concertul Toto Cutugno de la Bucureşti sunt următoarele:
Platinum Circle: 550 lei
Golden Vip: 400 lei
Categoria 1: 300 lei
Categoria 2: 200 lei
Categoria 3: 100 lei
bilet Concert Toto Cutugno la Sala Palatului din Bucureşti
Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

      Vineri, 10 martie 2012, ora 19:00, trupa Traffic Strings va susţine un concert la Sala Radio din Bucureşti. Concertul, intitulat “Seasons Rendezvous“, va prezenta două părţi ale muzicii instrumentale: Tango şi Baroc.
Cele mai celebre piese compuse de Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla vor fi prezentate de către Traffic Strings într-o versiune surprinzătoare. Anotimpurile celor doi mari compozitori vor trece prin filtrul instrumentiştilor de la Traffic Strings şi vor suna impresionant. Proiectul Traffic Strings a fost conceput de muzicianul Lucian Moraru. Numele proiectului simbolizează modul de interpretare a muzicii, trupa cântând piese din diferite stiluri muzicale, nefiind dedicată unui stil anume. La baza trupei se află un cvintet de coarde, căruia i se adaugă, în funcţie de repertoriul abordat, şi alte instrumente, precum naiul, pianul sau acordeonul.

Bilete Traffic Strings

Biletele pentru acest eveniment se găsesc la diferite categorii de preţuri, însă cele de la categoria 1 sunt indisponibile momentan.
Categoria 1: indisponibil pentru moment
Categoria 2: 70 lei
Categoria 3: 50 lei
Biletele pot fi cumpărate online pe www.bilete.ro.

Concert Tudor Gheorghe “Între rapsozi şi lăutari” la Sala Palatului din Bucureşti

 Luni, 5 martie 2012, de la ora 19:00, maestrul Tudor Gheorghe îşi va încânta ascultătorii cu un nou spectacol la Sala Palatului din Bucureşti, “Între rapsozi şi lăutari“. 

Tudor Gheorghe este recunoscut pentru spectacolele de muzică şi poezie pe care le oferă fanilor de peste  43 de ani. Fiecare reprezentaţie a artistului este unica de la tema aleasă până la modul de interpretare, maestrul uimeşte la fiecare prezenţă pe scenă.

“Calvarul unei inime pribegi” din 2006 a conţinut cântece din anii 1930, iar în 2008 dedica un întreg concert (“La margine de imperii”) pentru singura regiune din ţară care a fost sub mai multe imperii. De asemenea, la sfârşitul anului 2011 cântăreţul nu a stat “Degeaba… ?!”  şi a oferit fanilor o creaţie originală, în stilul rock-simfonic.
Află cum a fost la spectacolul “Degeaba…?!” din 2011!
“Între rapsozi şi lăutari” este una din cele opt reprezentaţii pregătite de Tudor Gheorghe pentru anul 2012. Artistul va fi acompaniat de sunetul cobzei sale şi de un taraf autentic, cu ajutorul cărora va oferi un spectacol-lecţie despre separarea dintre muzica lăutărească şi cea populară.

Bilete Tudor Gheorghe – “Între rapsozi şi lăutari”

Biletele pentru spectacolul “Între rapsozi şi lăutari” din luna martie sunt disponibile la următoarele preţuri:
VIP: 180 lei
Categoria I: 140 lei
Categoria II: 100 lei
Categoria III: 70 lei
Categoria IV: 50 lei
bilet Concert Tudor Gheorghe Între rapsozi şi lăutari la Sala Palatului din Bucureşti
Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.

        Sâmbătă, 17 martie 2012, ora 20:00, Lara Fabian va concerta în premieră la Sala Palatului din Bucureşti, anunţă organizatorii evenimentului, Project Events şi European Event Services.
De origine belgiană, Lara Fabian se face cunoscută publicului larg prin apariţia pe scena Eurovisionului din 1988 unde se clasează pe locul 4. În anul 1991 îşi lansează primul album datorită căruia este nominalizată la premiile Felix, ca mai apoi, la 3 ani distantă, cel de-al doilea album, “Carpe diem”, să câştige de trei ori premiile Felix şi Junos (varianta Oscarurilor muzicale în Canada).
Este cunoscută şi prin interpretarea deosebita a unor piese precum “Adagio”, “I Will Love Again” (numarul 1 în Bilboard), “I Am ho I Am” sau “Love By Grace”.

Bilete Lara Fabian

Biletele pot fi achiziţionate atât din magazinul BILETOO, Chioşcurile Adevărul şi Magazinele Diverta, cât şi online de pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.myticket.ro, www.biletfan.ro, www.bilete.ro sau www.ticketpoint.ro.
Preţurile biletelor pentru concertul Lara Fabian de la Bucureşti sunt următoarele:
Categoria VIP: 350 lei
Categoria 1: 300 lei
Categoria 2: 250 lei
Categoria 3: 200 lei
Categoria 4: 150 lei
Categoria 5: 100 lei

     Joi şi vineri, 22 şi 23 martie 2012, de la ora 20:00, Horia Brenciu face ce-i spune inima în două concerte la Sala Palatului din Bucureşti. “Fac ce-mi spune inima” nu mai este doar o melodie, e un spectacol urcat pe scenă de Horia Brenciu şi bandul său, HB Orchestra.
“Nu vreau să vă spun ce invitaţi sau ce momente nebune sunt în spectacol. Vreau ca tot show-ul să fie o surpriză pentru voi. Fac ce-mi spune inima nu mai e o simplă piesă. E o tradiţie!”, a scris Horia Brenciu pe pagina lui de Facebook, unde a anunţat că, până acum, au fost vândute 1500 de bilete.
Horia Brenciu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Vocea şi talentul lui spun tot adevărul despre el. Artistul a mai avut acelaşi spectacol în primăvara acestui an, când a facut ce i-a spus inima pentru fanii veniţi să-l asculte.

Bilete Horia Brenciu

Biletele pentru concertul Horia Brenciu pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la următoarele categorii de preţ:
Categoria VIP – 220 lei
Categoria 1 – 150 lei
Categoria 2 – 120 lei
Categoria 3 – 75 lei
joi, 22 martie 2012bilet Concert Horia Brenciu la Sala Palatului din Bucureşti

vineri, 22 martie 2012bilet Concert Horia Brenciu la Sala Palatului din Bucureşti


      Sâmbătă, 7 aprilie 2012, cel mai aşteptat spectacol de patinaj artistic revine în România. Kings On Ice va avea loc pe patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti şi îi va avea în distribuţie pe multiplii campioni Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel, Brian Joubert, dar şi numeroase alte nume de referinţă ale celui mai rafinat sport al gheţii.
Primele trei ediţii ale proiectului (2008, 2009 şi 2010) s-au bucurat de un succes incontestabil, motiv pentru care a devenit un spectacol cu tradiţie pe piaţa evenimentelor din România. Pentru ediţia 2012, numerele şi demonstraţiile spectaculoase puse în scenă de nume consacrate ale patinajului internaţional, vor fi acompaniate de acordurile muzicale ale celebrului Stradivarius, mânuit de Edvin Marton.
Brian Joubert a câştigat aprecierea absolută a publicului şi, în special, a susţinătorilor francezi după ce s-a clasat pe primul loc în competiţia masculină a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo, în 2007. Însă acesta nu este unicul premiu din palmaresul său, Brian deţine titlul de Campion European (în 2004, 2007 şi 2009), astfel presa internaţională l-a declarat în repetate rânduri drept “regele francez” al patinajului artistic.

Bilete Kings On Ice

Preţurile biletelor pentru ediţia Kings On Ice 2012 sunt următoarele:
Categoria 1: 100 lei
Categoria 2: 150 lei
Categoria 3: 200 lei
Categoria 4: 250 lei
Categoria 5: 350 lei
Categoria 6: 400 lei
Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta sau online, pe www.myticket.ro.
Kings On Ice promite publicului român un spectacol de neuitat prin reunirea sub aceeaşi cupolă a celor trei mari sportivi: Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel şi eternl său rival, Brian Joubert, alături de numeroase alte figuri importante ale patinajului mondial.
Patinoarul Mihai Flamaropol: Bd-ul Basarabia nr. 37 – 39, Bucureşti


      Vineri, 31 august 2012, rockerii de la Red Hot Chili Peppers vor susţine primul lor concert din România. Trupa va concerta pe scena National Arena din Bucureşti în cadrul turneului de promovarea a celui mai recent album al formaţiei, “I’m with you“.
Cu un sound aparte, o combinaţie între funk, alternative rock, punk rock, trupa şi-a cucerit imediat fanii, dar şi criticii, devenind una dintre cele mai influente trupe rock pentru generaţii întregi.
Red Hot Chili Peppers(RHCP) s-au format în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, în anul 1983, primul album ce poartă chiar numele formaţiei: “Red Hot Chili Peppers” fiind lansat în anul 1984. Succesul trupei vine o dată cu lansarea albumului “Blood Sugar Sex Magic” din 1991, album vândut în peste 15 milioane ce conţine hituri ca: “Give it away“, “Under the bridge” sau “Breaking the girl“.
http://www.iconcert.ro/concert-red-hot-chili-peppers-la-bucuresti.html

“Californication”, începutul unei noi ere în istoria RHCP

1999 înseamnă lansarea unui nou material discografic marca Red Hot Chili Peppers: “Californication“, un album complet, vândut în peste 16 milioane de copii ce conţine piese ce au devenit imnuri printre iubitorii muzicii rock: “Otherside“, “Californication“, “Scar Tissue“, “Road Trippin“, dar şi sunetul inconfundabil al chitării lui Frusciante care revenise în formaţie.
Frusciante mai rămâne alături de trupă şi pentru următoarele două albume: “By the way” şi “Stadium Arcadium“, acesta din urmă fiind un proiect ambiţios ce aduce elemente de rock psihedelic şi de rock progresiv soundului californian specific trupei.
Astăzi formaţia RHCP înseamnă: Anthony Kiedis, Michael “Flea” Balzary, Chad Smith şi Josh Klinghoffer. În 2012, cei din Red Hot Chili Peppers vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame alături de alte legende ale muzicii.

Bilete Red Hot Chili Peppers

Biletele pentru acest concert eveniment se vor pune în vânzare marţi, 13 decembrie 2011, online pe www.myticket.ro, ulterior urmând a fi disponibile şi în reţeaua magazinelor Diverta.
Concertul de la Bucureşti promite a fi unul excepţional unde fanii vor avea ocazia să vadă una dintre cele mai bune trupe live, să le asculte piesele de pe ultimul album, dar şi hiturile pe care trupa le-a lansat de-a lungul celor 28 de ani de activitate muzicală.
National Arena: Bd-ul Basarabia nr. 37 – 39, Bucureşti

CU SIGURANTA ISI VOR ANUNTA PREZENTA PE PARCURSUL ANULUI SI ALTI ARTISTI CE VOR CONCERTA PRIN ROMANIA.










BATERIILE UZATE ,BOMBE CHIMICE

  Amestecate cu resturile menajere, bateriile electrice vechi, pentru care nu exista inca un sistem de colectare, sunt arse, aruncand in aer cantitati impresionante de substante toxice.

Prin degradare, bateriile portabile aruncate la gunoi elimina metale grele deosebit de periculoase care contamineaza solul si panza freatica.
Miliarde de baterii mici care contin tone de metale toxice sunt produse si utilizate anual in intreaga lume. Aruncate, de regula, la groapa de gunoi, bateriile mici, uzate, reprezinta surse majore de poluare, deoarece, prin degradare, infesteaza solul si apele cu metale grele, deosebit de nocive.

Cosul de gunoi, punct de colectare!?

Pe piata autohtona se vindeau anual 40 de milioane de baterii portabile, care, dupa utilizare, desi considerate deseuri periculoase, sunt amestecate cu gunoiul menajer ori arse.
 Prin ardere, aceste “mici bombe”, pe care scrie “Nu aruncati!” sau “Nu ardeti!”, elibereaza in aer cantitati impresionante de toxine, poluand hrana si apa.
Toxice si radioactive, bateriile portabile trebuie manipulate si depozitate corespunzator, iar prin reciclarea lor poate fi inlaturat riscul contaminarii cu metale grele a gropilor de gunoi si a aerului.
Soarta bateriilor uzate ramane, deocamdata, la voia intamplarii in Romania, deoarece implementarea sistemului de gestionare a acestor deseuri intampina mari dificultati.
 Nu exista, in acest moment, centre de colectare, mai ales la sate, si nici locuri de depozitare, cat despre infiintarea instalatiilor de tratare si reciclare, nici nu poate fi vorba, din cauza costurilor foarte ridicate.
 Producatorii si importatorii de baterii portabile de pe piata romaneasca, conform unui act normativ promovat recent de Executiv, vor fi obligati sa colecteze si sa-si recicleze deseurile fie individual, fie prin transferarea responsabilitatilor catre un alt operator economic.
Hotararea, adoptata de Guvernul Romaniei, in luna septembrie a acestui an, asigura transpunerea in legislatia nationala a Directivei Comisiei Europene numarul 66/2006, privind regimul bateriilor si acumulatorilor care contin substante periculoase. Rata minima de colectare a bateriilor uzate este de 25%, pana in luna septembrie 2012, tinta greu de atins, dupa cum sustine Calin Istratoiu, directorul Directiei Reciclare Materiale din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF).

Tinte propuse, de neatins

Aceasta tinta de colectare, impusa producatorilor si importatorilor de baterii si acumulatori portabili, aproape ca se va dubla in 2016, ea trebuind sa ajunga la 45%.
“Se vor naste controverse. Pe piata exista baterii neconforme. Cu toate ca importatorii, producatori autohtoni nu exista, sunt obligati sa declare, pana la 30 aprilie anul viitor, intr-un registru administrat de Agentia Nationala pentru Mediu (ANPM), cantitatile de baterii aduse pe piata, cat si bateriile uzate colectate, tot in sarcina lor ar putea sa cada si deseurile provenite de la bateriile contrafacute. Costurile de colectare, sortare, transport si reciclare sunt foarte mari si vor fi suportate de firmele producatoare.
Cat despre rata de colectare propusa, este greu de crezut ca va fi atinsa, dar nici celelalte state europene nu stau mai bine. Romania a incercat sa propuna Comisiei Europene rectificarea acestei tinte, fara succes insa.

Belgia, fruntasa la reciclare

Europenii au reciclat anul trecut 27.000 de tone de baterii uzate, in timp ce pe piata comunitara sunt puse, anual, in vanzare peste 200.000 de tone de baterii portabile.
Rata medie de colectare in statele europene este de 13%, dar aproape jumatate din acest procentaj este realizat doar de cinci tari, dintre care se evidentiaza Belgia, care strange si recicleaza anual 50% din bateriile uzate. Polonia insa nu a atins pana acum decat 1% din tinta de colectare propusa.
Pana la 26 septembrie, data-limita de transpunere, la nivel national, a Directivei UE privind colectarea si reciclarea bateriilor uzate, doar noua state, printre care Austria, Slovenia si Spania, dadusera curs, din punct de vedere legislativ, prevederilor acestui document. In UE, exista peste 30 de statii de reciclare a bateriilor mici, concentrate in Franta si Germania.
Compusi toxici, nedegradabili
Bateriile-butoni, folosite la ceasuri si calculatoare, sunt cele mai periculoase pentru ca au in componenta lor peste 30% mercur.  
  O baterie-buton poate contamina 600.000 de litri de apa, iar, in contact cu apa, mercurul formeaza o substanta cancerigena, ce poate afecta grav sistemul nervos si rinichii.
Bateriile cu cadmiu sunt la fel de toxice, deoarece aceasta substanta este cancerigena si, aspirata, afecteaza grav plamanii, iar inghitita imbolnaveste rinichii.
Nichelul, care are efecte nocive asupra pielii, litiul, substanta neurotoxica, ce poate produce chiar infarct, sau plumbul, care nu este bio-degradabil si afecteaza rinichii si creierul, sunt cateva dintre metalele grele care intra in componenta bateriilor, deosebit de periculoase pentru mediul inconjurator si sanatate.
Magazinele Kauffland si Carrefour au pus  la dispozitia clientilor cosuri cu capac, etichetate, in care pot fi lasate baterii uzate si acumulatori.

HORSCOPUL ANULUI 2012

...ce spune zodiacul in noul an 2012

Odata cu venirea anului 2012, este momentul sa aflii ce noi surprize si schimbari iti pregateste anul 2012. Arunca o privire in viitor si descopera cum vei sta cu dragoste, cum te vei intelege cu colegii la locul de munca, cum vei sta cu sanatate si nu in ultimul rand care va fi situatia ta financiare in anul 2012.

BERBEC:
     2012 va fi un an plin de aventura pentru nativii din berbec.Nu e cazul sa aruncati bani in stanga si in dreapta inca, dar anul 2012 promite venituri multumitoare pentru berbeci.Daca in plan profesional, lucrurile par sa va vina ca o manusa, in planul sentimental va trebui sa depuneti ceva eforturi pentru a obtine exact ceea ce va doriti.Din pacate, vacantele mai au de asteptat, cel putin pana in iunie-iulie.La capitolul sanatate, 2012 nu le da batai de cap berbecilor. Ar fi bine sa profitati de aceasta stare de bine a organismului vostru. Mancati bine, faceti cateva exercitii, nu va neglijati somnul si veti fi in forma maxima.
TAUR:
    Incapatanati, dar rabdatori, taurii sunt gata sa lupte impotriva curentului.Taurul va fi propriul sau dusman in 2012, in ce priveste cariera sa.Toti cei dragi va sprijina si va ajuta, in perioada nu tocmai usoara. Viata amoroasa e la cote maxime in 2012 pentru ca sunteti mai deschis ca niciodata spre partener.In ce priveste calatoriile, iubirea e un mare stimulent. E timpul ca voi, taurii, sa porniti intr-o aventura spontana si plina de adrenalina. Nu singuri, ci cu persoana care va face sa vreti sa traiti viata la maxim.Taurii vor avea de infruntat cateva provocari in ce priveste sanatatea.  
GEMENI: 
     Anul 2012 nu aduce pentru gemeni prea multe lucruri de dezbatut, spre nefericirea lor.2012 va aduce in prim plan la locul de munca,cu o crestere pe plan profesional. Anul 2012 aduce multa confuzie in viata amoroasa a gemenilor.Va asteapta suisuri si coborasuri in ce priveste sanatatea in 2012. Nu lasati lucrurile pe ultima suta de metri, pentru ca riscati sa nu mai gasiti rezolvari.
 RAC:
    Anul 2012 a plin de mister in ce priveste viata racilor. Va asteapta mute surprize la un nivel profund, sensibil si emotional.In mod normal faceti totul ca la carte, asa ca nu va explicati de ce succesul nu pare sa va bata la usa. Inceputul anului pare foarte promitator, dar, pe masura ce trec saptamanile, lucrurile se complica.Prima parte a anului nu va fi usoara pentru raci nici in plan amoros. O relatie care e pe cale sa se incheie le va da de cap nativilor din aceasta zodie. Nu uitati de vacanta cu cel iubit, care va poate sustrage din agitatia cotidiana.
Excesiv de emotivi, racii sunt propriii lor dusmani in ce priveste sanatatea. Situatia de la locul de munca va face sa va consumati prea mult si riscati sa cadeti in extreme. Odihniti-va si nu va neglijati organismul!
LEU:
   Leii vor culege roadele muncii lor de pana acum. Usile li se deschid si se bucura de multa admiratie din partea celor din jur.Promovari, multa atentie si multa admiratie din partea colegilor.Cam asta ii asteapta pe lei, in prima parte a anului.Va puneti singuri relatia in pericol, pentru ca va place sa dramatizati prea mult lucrurile.Aveti ocazia sa faceti o calatorie in jurul lumii, dar nu e chiar anul cel mai bun pentru a face asta. 2012 va fi un an in care veti functiona perfect, numai bine pentru a tine pasul cu schimbarile din cariera voastra. Fiti totusi atenti la excese, ele pot pune in pericol si cel mai zdravan organism.
FECIOARA:
   Stabilitatea e cuvantul care va guverna viata fecioarelor in 2012. Lucrurile vor fi simple si conforme cu asteptarile acestor nativi destul de pretentiosi.Cariera si finantele vor avea de suferit din cauza ca nu stiti sa va temperati. Nu sariti peste detalii, daca vreti sa va pastrati situatia intacta!Multe lucruri ii asteapta pe nativii din fecioara in plan amoros. Problemele din iubire, ca si cele profesionale, trebuie rezolvate cu calm si rabdare.Va dedicati unor hobby-uri care implica deplasari, dar fiti atenti de perioada in care faceti aceste lucruri.Nu trebuie decat sa o tineti tot asa, pentru a va mentine pe linia de plutire.   
BALANTA:
    Pentru balante, anul 2012 aduce o mare dorinta de a incerca lucruri inedite. Cariera nu va scapa de mici piedici, dar nimic nu le va sta cu adevarat in cale balantelor.Toate deciziile proaste luate in trecut par sa se intoarca imptotriva voastra acum. Banii nu va vor da afara din casa, pentru ca nu ati stiut sa ii administrati eficient.Balantele au tendinta sa se panicheze cand lucrurile par sa scape de sub control.O sa aveti parte de ceva deplasari, dar nu pentru a va distra.2012 va ofera ocazia sa va incarcati bateriile cu multa energie, pentru a va putea intrece propriile limite.
SCORPION:
  Scorpionii vor tuna si vor fulgera, daca lucrurile nu le ies pe plac in 2012.Ambitia si hotararea ii ajuta sa faca lucrurile asa cum le vor ei. Momentele de sclipire de inteligenta vor alterna cu cele de latenta, dar nu veti avea de pierdut, chiar daca nu functionati la cote maxime chiar mereu.Daca pana acum stateati destul de prost la capitolul empatie, 2012 va face mai deschisi.Va veti intelege mai bine ca niciodata partenerul si nu veti avea probleme in a comunica eficient.Orice probleme din viata scorpionilor isi vor gasi rezolvarea in vacante si relaxare.Intrati in 2012 usor epuizati. Lucurile vor reveni la normal numai daca va acordati ocazia sa va refaceti fortele.
SAGETATOR:
   2012 va fi un an bun pentru sagetatori. Optimismul nativilor ii va ajuta sa treaca si peste coborasurile care ii asteapta in acest an. Oricand intampinati probleme, nu ezitati sa cereti ajutorul celor experimentati. Va fi un an de crestere si dezvoltare personala.Urcari si coborari. Cam asa va fi anul sagetatorilor. Nu mai sunteti insa dispusi sa faceti planuri si strategii, asa ca va lasati cariera la voia intamplarii. Norocul face sa nu aveti de suferit, chiar daca nu aveti o atitudine proactiva. Relatiile sagetatorilor vor avea de suferit in 2012 din cauza ca nu sunt prea dispusi sa observe si detaliile din jurul lor.Din pacate, aventurile in calatorii tipice piratilor ii vor ocoli pe nelinistitii sagetatori anul acesta. Somnul si odihna se impun pentru a facilita recuperarea voastra.

CAPRICORN: 
    Independenta e numele jocului pe care il joaca toti capricornii anul acesta. Eforturile depuse pana acum isi vor arata roadele: capricornii se pot relaxa in sfarsit, pentru a se bucura de multe lucruri bune.Increderea va aduce castiguri in 2012.Sunteti mai antisociali decat si mai prost dispusi decat in mod normal.Tot stresul din jurul carierei merita recompensat cu o vacanta, luata la timpul potrivit. Capricornii vor avea nevoie de o evadare, undeva la sfarsitul verii. Fiti mai atenti la semnalele pe care vi le transmite corpul. Nu ignorati semnele acestea, pentru ca veti avea probleme pe care nu le veti mai putea rezolva daca le amanati.
VARSATOR:
    Sinceritatea e trasatura care defineste anul 2012 al varsatorilor. Aveti darul de a spune lucrurilor pe nume, intr-un fel bland. Varsatorii vor simti nevoia sa fie independenti, in ciuda atractiei pe care o simt cei din jur fata de firea lor debordanta.Munca varsatorilor va fi rasplatita anul acesta. Nimic nu le va pica insa din cer.Adesea, varsatorii evita implicarea emotionala prea profunda. Anul acesta insa, varsatorii isi vor scoate la iveala si latura mai sensibila. Toate relatiile lor vor deveni mai profunde, multumita acestei schimbari de atitudine. Calatoriile lor nu vor avea ca scop relaxarea, ci intelegerea mai profunda a universului in care se invart. Aura linistita a varsatorilor e benefica si pentru organismul lor. Nu au parte de multe probleme in planul sanatatii nici anul acesta. 2012 e un an energic pentru varsatori, numai bine pentru atitudinea lor exploratoare.
PESTI:
   Toate le vor merge bine pestilor in 2012, cu exceptia relatiilor interpersonale. Cariera si veniturile vor fi in centrul atentiei in prima parte a anului.Prima jumatate a lui 2012 va umple contul pestilor cu rasplata muncii din 2011.In iulie, relatiile pestilor vor cam scartai. E cazul sa prioritizati relatiile si sa renuntati la cele care va fac rau. Din pacate, deciziile nu vor fi usoare si ii vor pune in mare incurcatura pe nehotaratii pesti.
La jumatatea anului, pestii vor fi nevoiti sa intreprinda ceva calatorii in scopul unor documentari.Moderatia si calmul va va tine departe de orice probleme de sanatate. Pastrati un echilibru in viata voastra si veti fi in forma maxima!