Loading...

Stirile ziDzi

Mai multe stiri pe StiriLaZi.ro |

Sfaturi ca sa economisesti bani la locul de munca.

Anul 2012 se anunta unul de criza!

Iata cateva sfaturi ca sa economisesti bani la locul de munca!

 Intr-un an care se anunta mult mai greu decat cel precedent, toata lumea se gandeste ce si cum sa faca sa aiba cat mai multi bani. Specialistii in economie au venit si au lansat un ghid de economisire a banului.

1) Hrana la pachet te ajuta sa economisesti bani
 Decat sa cumperi de la fast-food-ul din apropierea biroului o mancare despre care stii ca este oricum numai sanatoasa nu, mai bine iti iei un sandvis facut acasa. Acestea nu doar ca te va costa mult mai putin decat cel cumparat insa va fi mult mai sanatos intrucat tu esti cel care alege atat ingredientele, cat si cantitatea acestora. Nu trebuie sa-ti faci griji despre ce vor zice colegii: pana si Oprah Winfrey vine cu mancarea la pachetel. Tu de ce nu a-i face-o?

2)Economisesti bani si daca iti aduci apa de acasa
 De ce sa dai bani, mult mai multi, pe apa pe care ti-o iti de la magazinul de langa birou, cand poti sa ti-o aduci de acasa in sticle refolosibile. In acest mod vei impusca doi iepuri dintr-o lovitura: vei economisi bani si, in acelasi timp, vei avea grija si de mediu prin utilizarea sticlelor refolosibile.

3)Cafeaua facuta acasa te ajuta sa economisesti bani
  Pentru o clipa gandeste-te cati bani ai cheltuit zilnic achizitionand cafea de la automatul de la birou. Cate pachete de cafea premium nu ti-ai fi cumparat de la supermarket si ti-ai fi preparat-o acasa dupa gustul inimii? Daca este mare amator de cappucino incearca o singura data cafeaua cu lapte si nu te vei intoarce niciodata la cappucino.

4)Transportul in comun te ajuta sa economisesti bani
 Este o metoda nu foarte agreata. Din momentul in care te-ai obisnuit cu confortul oferit de masina personala cu greu te vei intoarce la transportul in comun. Insa este o optiune la care ar trebui sa te gandesti avand in vedere viteza cu care cresc preturile la combustibil.

5)Economisesti bani daca nu mai platesti pentru informatii
 Tot mai multi oameni au renuntat la abonamentele la ziare si reviste. Cum multe dintre aceste informatii le poti gasi gratis online nu vei pierde prea multe daca renunti la aceste abonamente. De altfel, ultimele date oferite de BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor) arata ca romanii au incetat sa dea bani pe ziare si reviste. Singurele care continua sa se vanda sunt tabloidele.

6)Daca nu mai cumperi produse de firma economisesti bani
 Nu de putine ori s-a dovedit ca singura diferenta intre doua produse este brandul inscris de eticheta. Ba chiar, un produs „no name” s-a dovedit a fi mult mai rezistent decat altul de firma. Pana la urma utilitatea ar trebui sa primeze mereu, iar oamenii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie continutului decat formei.

Cu siguranta mai sunt si alte metode ingenioase sau nu de a economisi bani la Job ,le puteti adauga mai jos in  in comentarii .

Noi conditii de acordare a creditelor

Noul regulament privind creditele ipotecare impus de Banca Nationala a Romaniei intra in vigoare la sfarsitul acestei luni.

  Conform noilor reglementari ale BNR,  persoanele fizice care vor sa contracteze un

credit ipotecar sau imobiliar si au veniturile in lei trebuie sa  achite un avans de


minimum 25% din valoarea locuintei, la creditele in euro, respectiv cel putin 40% ,  in 

cazul imprumuturilor in dolari, franci elvetieni sau yeni.

Imprumuturile in valuta vor fi aproape imposibil de obtinut.


 Cei care au salarii in valuta si vor sa achizitioneze o casa cu credit bancar, trebuie sa achite un avans de numai 20% din valoarea locuintei.

Pe de alta parte, la creditele de consum, perioada de creditare poate fi de maximum 5 ani, fata de 10 – 15 ani in 2011.