Stirile ziDzi

Alimentele picante au si beneficii

Alimentele picante desi iti pot da arsuri stomacale , ele sunt  indicate a fi consumate moderat.

  Cercetatorii au descoperit ca produsele picante au efecte pozitive daca sunt consumate moderat si nu in exces , cand pot aparea arsuri asupra stomacului.

Iata cateva beneficii ale mancarurilor picante asupra organismului:
  
      1. Imbunatateste circulatia sanguina. Alimentele picante sunt bogate în vitaminele A şi C, care contribuie la întărirea pereţilor vaselor de sânge si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui.
 Studii recente au aratat ca exista o stransa legatura intre presiunea arteriala si alimentele picante. Acestea din urma sporesc temperatura corpului, facand ca sangele sa circule mai repede. De asemenea, vitamina A si vitamina C consolideaza rezistenta vaselor sanguine.
  2. Ajuta la pierderea in greutate. Ardeiul iute contine capsaicina, o substanta despre care se stie ca poate stimula metabolismul pentru arderea grasimilor.
                                               
Asta inseamna ca integrat intr-o dieta cu mancaruri gatite in casa unde folosim ardeiul iute in stare proaspata sau uscat , ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus.
  3. Efect anti cancer. Un consum echilibrat de mancare picanta, in special ardei sau curry, reduce riscul de cancer. Chiar si numai pentru acest motiv, credem ca ar fi bine sa ne gandim de doua ori inainte de a refuza o astfel de masa. 
Locuitorii din India si Mexic sunt mai putin predispusi la oricare forma de cancer.
 4. Faciliteaza digestia. Multi oameni inca mai cred ca ardeiul iute, piperul alb, negru etc irita stomacul si provoaca ulcere gastrice, chiar daca s-a dovedit contrariul. Capsaicina inhiba secretia de acid si efectiv stimuleaza secretiile alcaline si mucusul, precum si fluxul sanguin catre mucoasa stomacului, care poate ajuta in prevenirea si vindecarea ulcerelor.
 5. Inlatura depresia. Consumul de ardei duce la cresterea nivelului de endorfine si serotonina, fapt ce determina instalarea bunei dispozitii si eliberarea de stres.
6. Inlesneste somnul. Cercetatorii australieni au constatat ca oamenii care consuma regulat mese picante adorm mai usor si sunt mai energici pe parcursul zilei, deunde si expresia "iute ca un ardei".
 Cele mai cunoscute produse picante sunt ardeiul iute rosu sau verde care e idicat a se consuma in stare proaspata sau uscati de noi in casa ,usturoiul, piperul negru si alb este si el foarte indicat la diferite preparate find recomandat cel boabe si rasnit atunci cand  preparam mancare , piperul gata macinat din comert nu e asa sigur ca ar contine numai piper natural , in prepararea mancarurilor putem adauga si binecunoscuta boia de ardei iute .
 toate aceste produse picante mereu trebuiesc consumate cu moderatie si in cantitati moderate pentru a nu avea probleme cu stomacu, unde exista riscu in cantitati mari de produse picante sa apara arsurile stomacale unde este indicat sa consumam lapte caldut sau ceai de musetel.
că acestea au efecte pozitive asupra sănătăţii dacă sunt consumate cu moderaţie. - See more at: http://www.obiectiv.info/10-beneficii-ale-alimentelor-picante_26046.html#sthash.QWuKF6K7.dpuf